A társadalmi kirekesztés és a lakótelepek - Egedy, Tamás (Tér és Társadalom, 2001)
A rendszerváltozás után az egyes lakótelepi generációk lakásai eltérő eséllyel indultak a lakáspiacon és léptek be a privatizációs folyamatba. A lakásárak szabályozó hatására a lakótelepek különböző generációinak népességében megindult egyfajta „letisztulási” folyamat, amelynek követeztében ezen generációknál – több kísérőjelenséggel együtt – egyre inkább felismerhető az egységes lakásosztályokká történő átalakulás folyamata.